Photoshooting

Photoshooting modela

Photoshooting tj. fotografisanje amaterskih ili profesionalnih fotomodela posebna je i vrlo zahtevna vrsta fotografske usluge. Zašto?

Fotografije nastale tokom photoshootinga mogu odrediti nečiju budučnost, biti nečija ulaznica u svet modelinga, ili za nekog ko se modelingom već bavi mogu biti odskočna daska ka novim poslovnim ponudama. Dakle u ovom slučaju fotografije nisu nešto što ćemo čuvati za stare dane, kao dragu uspomenu, one su sredstvo za rad. Način da prezentujemo svoje profesionalne mogućnosti i vrednosti. Stepenik na putu naseg profesionalnog uspeha.

Zato svakom photoshootingu prilazimo maksimalno profesionalno, cilj nam je da istaknemo sve pozitivne strane našeg modela, da prikažemo njegovu lepotu i fotogeničnost. Da svojim fotografijama uhvatimo ono nešto posebno i privlačno, ono šta najviše ističe lepotu našeg modela, trudimo se da to istaknemo i učinimo vidljivim već na prvi pogled, a znamo i kako sakriti neke sitne mane koje svako od nas ima i ne želi vidljivim. Radimo sve da fotografije za vaš photo book izgledaju kao da su uzete iz nekog svetski poznatog modnog časopisa, da imaju glamur i privlacnost jednog Cosmopolitana ili Ellea.
Photoshooting je proces, ne može se odraditi na brzinu i površno. Potrebne su ozbiljne pripreme, odabir nekoliko kompleta odeće, kombinacije za različite prilike, kako bi istakli slojevitost svoje lepote. Pored toga poseta profesionalnom sminkeru i frizeru je nesto bez čega se photoshooting maltene ne može ni zamilsiti.

Sledeća bitna stavka u ovom procesu je odabir lokacije. Studijske fotografije, ispred neutralne pozadine i sa profesionalnim osvetljenjem će u potpunosti istaći fotomodela, njene crte lica, šminku, kosu, sve ono što želimo da istaknemo i naglasimo, da stavimo u prvi plan. Ali to nije dovoljno, potrebne su nam i fotografije sa prirodnim osvetljenjem, najčešće sa nekog lepog mesta u prirodi. Fotografije koje će prikazati i drugu stranu našeg modela, istaći njenu odeću, prikazati je u pokretu.

Vrlo je važno da model bude opušten, da se oseća dobro pred fotografom, da je motivisan i zadovoljan, jer samo tako možemo postići dobre rezultate. Zato poklanjamo veliku pažnju komunikaciji izmedju fotografa i modela. Ohrabrujemo naše modele da nam kazu kako se osećaju, dajemo im vremena da se opuste, ne požurujemo i ne forsiramo. Sve svoje modele postićemo da nam kazu kakve fotografije žele, želimo da čujemo njihove zamisli i ideje. Samo kroz zajednički rad i razumevanje izmedju modela i fotografa mozemo doći do našeg zajedničkog cilja, odličnih fotografija za vaš photo book.

Zato rezervišite Vaš termin na vreme.